Kültür mantarı yetiştiriciliği günümüzde dünyada ve Türkiye’de gelişen, önemli bir sanayi kolu haline gelmiştir. Mantarlar besin değeri bakımından son derece zengin olmaları itibariyle gıda açığını kapatma ve yetersiz beslenmeyi önlemede rol üstlenebilecek, ekonomik değeri yüksek bir gıda olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de son yıllarda istiridye mantarı gibi farklı türlerin de piyasaya sunulmasıyla birlikte mantar yetiştiriciliği hızla gelişmektedir. Programdan mezun olan öğrenciler, bizzat üreticilik yapabilecekleri ve mantar yetiştiriciliği yapan tesislerde ve devlet kurumlarında tekniker olarak çalışabilecekleri gibi, DGS ile Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.